Uštipci, Foto: Printscreen/Youtube/Arab sweet

prelepo je

UŠTIPKE SA JABUKAMA JEDINO NAŠE BAKE ZNAJU DA SPREME: Stara POSLASTICA kojoj niko ne može DA ODOLI (RECEPT)

Uštipci sa jabukama su odlična kombinacija voća i testa

Objavljeno: 07.09.2023. 18:37h

Toplim i mekanim uštipcima niko ne može da odoli.

Kako u slanim, tako i u slatkim varijantama svi uživaju, a sada ih probajte na malo drugačiji način.

Uštipci sa jabukama su odlična kombinacija voća i testa.

Možete da ih jedete i za doručak.

Smesa za uštipkefoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

1 jaje

1 kašika šećera

1 kesica vanilinog šećera

3 kašike ulja

200 ml jogurta

250 g brašna

Kvasac u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1/2 kesice praška za pecivo

1 jabuka

ulje za prženje

Priprema:

U jednu činiju razbijte jaje, te dodajte šećer i vanilin šećer. To lepo umutite da se svi sastojci sjedine.

Dodajte malo ulja i ponovo mutite. Zatim, dodajte jogurt i ponovo promešajte sve u činiji. Nakon toga, dodajte brašno sa praškom za pecivo. Kada i to umutite, pređite na jabuku. Oljuštite je i isecite na kockice.

Jabuku dodajte u testo i promešajte.

Za prženje vam je potrebna jedna manja, ali dublja šerpa. U nju dodajte ulje visine oko jedan centimetar i ostavite da se zagreje na srednjoj temperaturi.

Prženje uštipaka u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/ savurosTV

Kada se zagreje, prođite jednom kašikom kroz ulje i zahvatite testo, a potom ga spustite u šerpicu. Temperatura ne sme biti previše jaka, jer će spolja vrlo brzo dobiti boju, ali iznutra će ostati živo. Zato, ako vam se to desi da u roku od nekoliko sekundi testo počne da tamni nakon što ga stavite u šerpu, slobodno je sklonite u stranu i smanjite dodatno temperaturu.

Kada se jedna strana uštipka isprži, kašikom ili viljuškom okrenite uštipak na drugu stranu. Uštipci se prže najviše do dva minuta, ako ne i manje.

Uštipke koje izvadite iz šerpe poređajte na list ubrusa, kako bi papir upio višak ulja.

Ukoliko želite da vam uštipci dobiju na ukusu, uvaljajte ih u pomešani cimet i šećer.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)