prelepo je
UŠTIPKE SA JABUKAMA JEDINO NAŠE BAKE ZNAJU DA SPREME: Stara POSLASTICA kojoj niko ne može DA ODOLI (RECEPT)
Uštipci sa jabukama su odlična kombinacija voća i testa
Toplim i mekanim uštipcima niko ne može da odoli.
Kako u slanim, tako i u slatkim varijantama svi uživaju, a sada ih probajte na malo drugačiji način.
Uštipci sa jabukama su odlična kombinacija voća i testa.
Možete da ih jedete i za doručak.
Sastojci:
1 jaje
1 kašika šećera
1 kesica vanilinog šećera
3 kašike ulja
200 ml jogurta
250 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 jabuka
ulje za prženje
Priprema:
U jednu činiju razbijte jaje, te dodajte šećer i vanilin šećer. To lepo umutite da se svi sastojci sjedine.
Dodajte malo ulja i ponovo mutite. Zatim, dodajte jogurt i ponovo promešajte sve u činiji. Nakon toga, dodajte brašno sa praškom za pecivo. Kada i to umutite, pređite na jabuku. Oljuštite je i isecite na kockice.
Jabuku dodajte u testo i promešajte.
Za prženje vam je potrebna jedna manja, ali dublja šerpa. U nju dodajte ulje visine oko jedan centimetar i ostavite da se zagreje na srednjoj temperaturi.
Kada se zagreje, prođite jednom kašikom kroz ulje i zahvatite testo, a potom ga spustite u šerpicu. Temperatura ne sme biti previše jaka, jer će spolja vrlo brzo dobiti boju, ali iznutra će ostati živo. Zato, ako vam se to desi da u roku od nekoliko sekundi testo počne da tamni nakon što ga stavite u šerpu, slobodno je sklonite u stranu i smanjite dodatno temperaturu.
Kada se jedna strana uštipka isprži, kašikom ili viljuškom okrenite uštipak na drugu stranu. Uštipci se prže najviše do dva minuta, ako ne i manje.
Uštipke koje izvadite iz šerpe poređajte na list ubrusa, kako bi papir upio višak ulja.
Ukoliko želite da vam uštipci dobiju na ukusu, uvaljajte ih u pomešani cimet i šećer.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)