Grčki sladoled, Foto: Minjina Kuhinjica/ Srintscreen/ Youtube
savršeno
IDEALNA TORTA ZA POSLEDNJE TRZAJE LETA: Evo kako NA BRZINU da se RASHLADITE na ovo NEPREDVIDIVO VREME (RECEPT)
Probajte najukusniju tortu i iskoristite ovo vrelo vreme za savršeno rashlađenje
Objavljeno: 07.09.2023. 18:18h
Ivona Jelić
Ovo je jedna od najukusnijih torti, savršeno osvežava, i dolazi pravo iz Grčke. Ovaj recept je originalan recept plus maline, i mnogo je više osvežavajuć.
Evo kako da spremite tortu "Grčki sladoled" koja je em jednostavna za pripremu, em preukusna:
Sastojci:
- 150 g malina
- 1 kesica Čoko komadići
- 100 gcrne čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1,1 litramleka
- 300 gšećera
- 2 kesice Želatin beli mleveni
- 300 g Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
- 150 g Mleveni keks za torte i kolače
Priprema
- U sud sipajte želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da nabubri.
- U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.
- U sud za mućenje sipajte šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte i podelite na tri dela.
- U prvi deo dodajte Čoko komadiće.
- U drugi deo dodajte ispasirane maline.
- U treći deo dodajte mleveni keks.
- Činiju u obliku polulopte obložite alu ili streč folijom. Sipajte prvi deo i stavite činiju na 15 minuta u zamrzivač.
- Izvadite činiju i stavite drugi deo. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom. Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.
- Kada se torta stegla, izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju.
- Istopite čokoladu i ulje, pa prelijte preko. Na sredinu stavite trešnju kao dekoraciju, a na tanjir, oko torte, stavite sveže maline. Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču, zavisno kako volite.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Dr. Oetker)