recept
OVAKVE ĆUFTE BEZ MESA SRBI DO SADA NISU PROBALI: Ova DVA SASTOJKA su ključna da bi bile SOČNE I UKUSNE
Za ručak napravite ćufte od tikvica i ovsenih pahuljica koje će se svima dopasti
Ljudi koji ne jedu meso, bilo da ga ne vole ili jednostavno ne žele da jedu, imaju malo manji izbor hrane koji mogu spremati kod kuće. Naravno uvek kao zamena postoji neko alternativno rešenje koje će menjati meso.
Ako vam ćufte u sosu deluju primamljivo, ovaj recept će vam se sigurno svideti. Predlažemo vam da probate ćufte od tikvica i ovsenih pahuljica, a ako im dodate i povrće ovo jelo će biti preukusno.
Neverovatno su ukusne i lake za pripremu.
Sastojci:
5 kašika ovsenih pahuljica
1 tikvica
1 kašičica soli
100 g tvrdog sira
1 šargarepa
2 jajeta
1 veza peršuna
2 čena belog luka
1 krompir
Priprema:
U blenderu sameljite ovsene pahuljice, pa stavite u posudu i dodajte rendani sir. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite 15 minuta da pusti sok.
Zatim ih dobro ocedite i dodajte u smesu, a onda dodajte i rendanu šaragarepu, rendani krompir, jaja, seckani peršun i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Pokvasite pek papir, pa stavite na pleh i poređajte ćufte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Majke i snajke
(Espreso/Anđela Milojković)