Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak
SAVET
NA OVAJ NAČIN ĆE VAM FIL ZA TORTE I KOLAČE BITI SAVRŠENE GUSTINE: Ubacite 1 sastojak koji ima SVAKA kuća u SRBIJI
Čak i iskusne domaćice će možda smatrati da je fil za torte i kolače tanji, ali i za to postoji jednostavno rešenje.
Objavljeno: 06.09.2023. 19:19h
> 19:21h
Tatjana Maksić
Sve što vam treba je konzistencija koja će lako zgusnuti fil bez promene njegovog ukusa.
Možete dodati i brašno ako nemate dovoljno brašna, pa će možda promeniti ukus fila. Pomešajte jednake količine gustina i hladne vode i mešajte dok ne nestanu grudvice.
Zagrejte fil za kolače na srednje jakoj vatri, pa postepeno dodajte mešavinu gustina i vode. U smesu dodajte fil uz stalno mešanje dok ne dobijete željenu gustoću.
Vodite računa da ne prekuvate fil, jer gustin ili brašno posle dužeg ili visokotemperaturnog zagrevanja može imati suprotan efekat i razblažiti fil umesto da ga zgusne, piše Stvar ukusa.
(Espreso/stvarukusa)