Prženje mesa, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

sjajno

DA BISTE SAVRŠENO ISPRŽILI MESO POTREBNA SU VAM OVA DVA SASTOJKA: Jedan ga OMEKŠA, a drugi UPIJA MASNOĆU

Ispržite najukusnije meso dodajući dve namirnice koje sigurno imate kod kuće

Objavljeno: 06.09.2023. 13:40h

Ljudi u Srbiji obožavaju da jedu meso i uglavnom se za glavni obrok, kao što je ručak, prirpema jelo koje sadrži ovu namirnicu. Recepata za meso ima bezbroj, a kod nas se najčešće jedu piletina i svinjetina.​​​​​​

Ove dve vrste mesa se obično prže, a mana ovakve termičke obrade je što ono upija previše ulja i može da se desi da se preprži i da bude tvrdo. Ipak, postoje dve namirnice koje možete da dodate u tiganj, a koje će meso učiniti savršeno ukusnim.U pitanju su puter i hleb.

foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Ako u tiganju umesto ulja istopite puter i na njemu ispržite meso, ono će biti mekše i ukusnije. Takođe, istopljenim puterom i prelijte meso par puta u toku prženja.

Isto tako u tiganj možete da dodate i koricu bajatog hleba koje će upiti višak masnoće i to će učiniti meso manje masnim.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)