Šljive u tegli, Foto: PRINTSCREEN/YT/ MELISSA MIR

recept

RUSKA ZIMNICA KOJU DOMAĆICE MORAJU DA PROBAJU: Napravite AROMATIČNE ŠLJIVE u tegli, kombinacija ukusa ODUŠEVLJAVA

U zimnicu ove godine uvrstite i ukiseljene šljive

Objavljeno: 06.09.2023. 17:00h

Vreme je da se priprema zimnica, a pored klasičnih specijaliteta predlažemo vam da napravite i šljive u tegli. Ovo pikantno i aromatično ukiseljeno voće je zanimljivog ukusa, a priprema nije nimalo komplikovana.

Sastojci:

2,5 kg šljiva

šaka nane

šaka bosiljka

foto: PRINTSCREEN/YT/ MELISSA MIR

2 ljute paprike

1 glavica belog luka

lovorov list

1 kašika šećera (po tegli)

1 kašičica soli (po tegli)

20 ml sirćeta (po tegli)

vrela voda

Priprema:

Šljive presecite na pola, ali ne do kraja, pa izvadite košticu. Bosiljak, nanu, beli luk i očišćenu papriku dobro izblendirajte. U sterilisanu teglu poređajte šljive i sipajte kašiku do dve dobijene smese, zatim dodajte šećer, so i sirće. Prelijte vrelom vodom i poređajte tegle u šerpu sa ključalom vodom u koju ste stavili krpu. Poklopite i ostavite nekih 7-8 minuta. Izvadite iz šerpe, pa još jednom dobro zatvorite tegle.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)