ukusno
OVU TRADICIONALNU SRPSKU POSLASTICU SVI VOLE, A BAKA JE PODELILA NAJBOLJI RECEPT: Zbog 1 SASTOJKA se topi u ustima
Bakina kuhinja -pita sa jabukama grizom i jogurtom
Nema Srbina koji ne voli sočnu pitu sa jabukama. Baka je podelila recept koji će vas oboriti sa nogu.
(Za 4 rolnice) Potrebno je:
1/2 kg. gotovih kora 1 čaša od jogurta griza 200 gr šećera 1 čaša jogurta 3 jaja 700 gr rendanih jabuka 1/2 kesice cimeta 1 vanilin šećer 1/2 praška za pecivo ulje
Priprema: Umutiti jaja sa 100 gr šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti.
Jabuke izrendati, pa u njih dodati ostatak šećera, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu pa je namazati sa filom.
Prebaciti drugu koru preko nje, pa i nju premazati, tako uraditi i sa trećom korom. Preko treće kore razbacajte rendane jabule, savite krajeve i polako urolujte u rolnicu.
Prebacite u pleh koji ste obložili pah papirom za pečenje. Peći 35- 40 min na 180 stepeni C da lepo porumeni. Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom zamirisanom vanilom. Sladite se dragi moji!
Majke i snajke
(Espreso)