Pita sa jabukama, Foto: Printscreen/Youtube/Kirschnenko

ČUVENI JUGOSLOVENSKI PREVRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA: Isplivao RECEPT koji se čuvao GENERACIJAMA

Recept za čuvenu starinsku pitu sa jabukama

Objavljeno: 05.09.2023. 20:39h

Mekan i preukusan kolač sa jabukama lako se pravi, a sigurno nećete moći da se zaustavite samo na jednom parčetu Jednostavan kolač sa jabuka koji možete da napravite bez previše muke, a savršeno je ukusan. Uspeće i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji, a sigurno će svi tražiti parče više.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 75 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 150 g brašna
  • 100 g rastopljenog putera
  • 3 jabuke
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa postepeno dodajte u jaja. Mutite sve vreme. Zatim dodajte rastopljen puter pa i to umešajte. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Kalup podmažite pa stavite jabuke (po želji ih pospite šećerom ili cimetom). Testo sipajte preko jabuka, poravnajte. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180° C 30-45 minuta (vreme pečenja može varirati, napravite test čačkalicom pre nego što izvadite kolač iz rerne).

Gotov kolač pospite šećerom u prahu.

Bonus video:Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Novosti.rs)