preukusno
ZA OVAKVOM BORANIJOM NA DALMATINSKI NAČIN DOMAĆICE ĆE ODLEPITI: Zdravija je i ukusnija, recept KIDA koliko je JAK
Dalmatinci boraniju spremaju kao salatu, možete da je nosite i na posao, a svaki zalogaj osvežava jer se jede hladna
Kod nas jelo na kašiku niko ne može da odbije, a naročito ako ste navikli da ih jedete često.
Sada je reč o boraniji, ali na malo drugačiji način.
Dalmatinci je spremaju kao salatu, možete da je nosite i na posao, a svaki zalogaj osvežava jer se jede hladna.
Isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati.
Sastojci:
500 grama boranije
50 grama prepečenog susama
100 grama sirovog kikirikija
malo ljute papričice
malo maslinovog ulja
malo belog luka
Priprema: Boraniju očistite i prokuvajte oko 15 minuta. Procedite pa preručite u činiju. Preko boranije dodajte susam, kikiriki, proceđen beli luk, so i biber, maslinovo ulje, ljute papričice, a može i peršun. Sve promešajte i stavite u činiju sa poklopcem. Možete poneti ovaj obrok i na posao.
Bonus video:
(Espreso/Stil)