Punjene paprike na grčki način, Foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

OVAKO GRKINJE SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Srpkinje će poludeti kada vide zbog ČEGA su SOČNIJE OD NAŠIH (RECEPT)

Grčke punjene paprike su toliko sočne da će vas recept raspametiti koliko je dobar

Objavljeno: 04.09.2023. 20:00h

Navikli smo da u ovom periodu barem jednom nedeljno jedemo punjene paprike.

Naše majke i bake ih spremaju po starinskom receptu, ali ovaj grčki način će vas naterati da ih što pre pripremite.

Ukusu mediterana niko neće ostati ravnodušan.

foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Sastojci:

6 paprika babura

360 gr tunjevine

250 ml grčkog jogurta

kašika senfa

1 mladi luk

sok od pola limuna

80 gr kikirikija

FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK
FOTO: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

so i biber

50 gr kačkavalja

Priprema:

Uzmite paprike, presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220c.

Bonus video:

(Espreso/Stil)