Slanina, Foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

RECEPT

SRBI OBOŽAVAJU DA JEDU SLANINU NA OVAJ NAČIN, A CAKA JE DA URADITE OVO: Samo tako će biti bolja nego u RESTORANIMA

Da bi spremili savršeno hrskavu slaninu caka je da uradite jednu stvar

Objavljeno: 04.09.2023. 07:16h

Šta može biti lakše od prženja slanine?! Ali, ipak to nije tako jednostavno. Često se dešava da ona ostane premekana ili postane suva, kao čips. Ipak, postoji rešenje i za to.

Na društvenim mrežama je postao viralan trik za savršeno sočnu i hrskavu slaninu koji uspeva svaki put. Sve što vam treba su dugačke kriške slanine, aluminijumska folija i rerna.

foto: Printscreen/RTS

Prvo zagrejte rernu na 180°C, a zatim obložite pleh aluminijumskom folijom. Preko stavite rešetku od rerne. Slaninu uvrtite i poređajte na rešetku sa malim rastojanjem.

Zatim pleh prebacite u zagrejanu rernu i pecite nekih 30-35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi, a mast će kapljati na aluminijumsku foliju.

Za razliku od prženja u tiganju ne morate da stojite pored šporeta niti da stavljajte slaninu na ubrus da se ocedi od masnoće.

Ovako hrskavu i sočnu slaninu možete da služite uz kajaganu, sendvič...

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)