RECEPT
SRBI OBOŽAVAJU DA JEDU SLANINU NA OVAJ NAČIN, A CAKA JE DA URADITE OVO: Samo tako će biti bolja nego u RESTORANIMA
Da bi spremili savršeno hrskavu slaninu caka je da uradite jednu stvar
Šta može biti lakše od prženja slanine?! Ali, ipak to nije tako jednostavno. Često se dešava da ona ostane premekana ili postane suva, kao čips. Ipak, postoji rešenje i za to.
Na društvenim mrežama je postao viralan trik za savršeno sočnu i hrskavu slaninu koji uspeva svaki put. Sve što vam treba su dugačke kriške slanine, aluminijumska folija i rerna.
Prvo zagrejte rernu na 180°C, a zatim obložite pleh aluminijumskom folijom. Preko stavite rešetku od rerne. Slaninu uvrtite i poređajte na rešetku sa malim rastojanjem.
Zatim pleh prebacite u zagrejanu rernu i pecite nekih 30-35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi, a mast će kapljati na aluminijumsku foliju.
Za razliku od prženja u tiganju ne morate da stojite pored šporeta niti da stavljajte slaninu na ubrus da se ocedi od masnoće.
Ovako hrskavu i sočnu slaninu možete da služite uz kajaganu, sendvič...
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)