obratite pažnju
OVAJ SRPSKI RECEPT ZA PEGLANU PAPRIKU OSVAJAO JE OD VARDARA DO TRIGLAVA: Svi su zaluđeni bolju ZIMNICU nećete IMATI
Po mnogima malo zaboravljena zimnica jeste peglana paprika. Onaj ko je proba neće ostati imun, a u nastavku se nalazi recept koji će i one manje iskusne dame u kuhinji umeti da naprave.
Polako dolazi period godine kome se najviše radujemo kada je hrana u pitanju.
Domaćice spremaju zimnicu proverenih recepata, pa se na slavskih trpezama koje nam slede mogu naći razne đakonije iskusnih kuvarica.
Po mnogima malo zaboravljena zimnica jeste peglana paprika. Onaj ko je proba neće ostati imun, a u nastavku se nalazi recept koji će i one manje iskusne dame u kuhinji umeti da naprave.
Sastojci:
3 kg paprika
1 šoljica soli
5 šoljica ulja
150 ml alkoholnog sirćeta
1 kesica konzervansa
2 čena belog luka
malo bibera
malo peršuna
Priprema:
Paprike dobro operite, očistite ih od peteljki i semenki, pa ređajte u veću posudu. Kako koji red poređate, pospite solju, alkoholnim sirćeom, uz malo konzervansa, ulja i kad sve potrošite, ostavite ih poklopljene nekoliko sati da odstoje.
Povremeno možete da ih promešate kako bi sva paprika upila svu tečnost.
Najbolje je da odaberete što veće tegle, dobro ih operite i sterilišite, pa ređajte papriku po papriku. Čenove belog luka očistite pa stavljajte između paprika, takođe i zrna bibera kao i seckani peršun.
Kada popunite tegle nalijte tečnosti u kojoj su stajale u činiji i dobro zatvorite tegle originalnim poklopcem i stavite u ostavu sa ostalom zimnicom.
Prijatno!
(Espreso/telegraf)