RECEPT
DOMAĆICE, KRMENADLE U OVAKVOM SOSU JOŠ NISTE SPREMALE: Jedan sastojak daje SOČNOST i još bolji UKUS
Prelijte malo sosa preko mesa i ostavite još par minuta da se krčka
Krmenadle su ukusno svinjsko meso koje možete da spremate na više načina, a ovo je jedan od najboljih recepata. Ako volite da isprobavate različite kuhinje i egzotičnu hranu, mi vam predlažemo da napravite krmenadle u slatko-slanom sosu. Glazura od meda, bujona i belog luka čini meso izuzetno sočnim.
Sastojci:
400 g krmenadla
1 kašika neslanog putera
3-4 čena belog luka
1/4 šolje pilećeg bujona
1/4 šolje meda
2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
Meso zasecite tamo gde je masnoća, pa posolite i pobiberite. Propržite u tiganju, pa izvadite na neki tanjir. U isti tiganj dodajte puter, pa kada se istopi dodajte mleveni beli luk, a posle minut i med, bujon i sirće. Dobro promešajte, pa kada sos krene da vri vratite meso unutra. Prelijte malo sosa preko mesa i ostavite još par minuta da se krčka.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)