Krmenadle, Foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

RECEPT

DOMAĆICE, KRMENADLE U OVAKVOM SOSU JOŠ NISTE SPREMALE: Jedan sastojak daje SOČNOST i još bolji UKUS

Prelijte malo sosa preko mesa i ostavite još par minuta da se krčka

Objavljeno: 01.09.2023. 23:20h

Krmenadle su ukusno svinjsko meso koje možete da spremate na više načina, a ovo je jedan od najboljih recepata. Ako volite da isprobavate različite kuhinje i egzotičnu hranu, mi vam predlažemo da napravite krmenadle u slatko-slanom sosu. Glazura od meda, bujona i belog luka čini meso izuzetno sočnim.

Sastojci:

400 g krmenadla

1 kašika neslanog putera

3-4 čena belog luka

1/4 šolje pilećeg bujona

1/4 šolje meda

2 kašike jabukovog sirćeta

foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

Priprema:

Meso zasecite tamo gde je masnoća, pa posolite i pobiberite. Propržite u tiganju, pa izvadite na neki tanjir. U isti tiganj dodajte puter, pa kada se istopi dodajte mleveni beli luk, a posle minut i med, bujon i sirće. Dobro promešajte, pa kada sos krene da vri vratite meso unutra. Prelijte malo sosa preko mesa i ostavite još par minuta da se krčka.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)