recept
LAGANA I BRZA VEČERA KOJA NE GOJI: Ovo možete jesti i POSLE PONOĆI bez griže savesti jer podstiče MRŠAVLJENJE
Donosimo vam recept za laganu večeru koja ne goji i koja može da se jede i posle ponoći.
Postoji izreka koja je svima poznata i koja kaže da "doručak pojedemo sami, ručak podelimo sa prijateljem, a večeru poklonimo neprijatelju". Ali, ako je večera sastavljena od proverenih i zdravih namirnica, možete imati kvalitetan obrok i uveče, čak i kada želite da smršate.
Po mišljenju stručnjaka, večera ne bi trebalo da bude obilna, jer kalorična hrana koju jedemo neposredno pre spavanja može dovesti do osećaja težine i, naravno, do gomilanja viška kilograma. Zato vam donosimo recepat za ukusnu čorbu koju možete da jedete uveče bez osećaja krivice. Učiniće da se osećate siti, a može pomoći i u gubljenju masnihnaslaga. Sadrži važne proteine, vitamine i minerale - bez nezdravih masnoća!
Sastojci:
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 velike šolje bundeve, isečene na kockice
- 1 luk
- 100 g paškanata
- 100 g spanaća
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 kašičica kurkume
- čorba od povrća (gotova ili 3 kocke za supu)
- so
- kim
- 425 g paradajza iz konzerve
- 425 g leblebije iz konzerve
- 1 kašika sirćeta
- 1 veza peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte bundevu, luk i paškanat. Redovno mešajte i dinstajte dok povrće ne omekša (oko 5 minuta). Dodajte beli luk, đumbir, kurkumu, kim i so i dinstajte oko minut. Zatim dodajte čorbu (6 šoljica temeljca ili 6 šolja vode i 3 kocke bujona). Smanjite toplotu i kuvajte dok povrće ne omekša (oko 8-10 minuta). Dodajte spanać i leblebiju, promešajte. Pustite da ključa 2-3 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte malo sirćeta (po želji) i pospite seckanim peršunom.
(Espreso/sensa)