PROBAJTE
RECEPT ZA DOMAĆE TORTILJE KOJE ĆETE NAPRAVITI ZA TILI ČAS: Idealne za BRZU večeru posle napornog dana
Tortilje su čest izbor za doručak ili večeru, tim pre što nije potrebno mnogo vremena za pripremu ukusnog obroka.
Iako je većina domaćica navikla da kupi smrznute tortilje i da ih po potrebi odledi i filuje, testo možete da napravite i sami po oprobanom receptu.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 dl tople vode
- pola kašičice soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika ulja
Priprema:
U posudu sipajte suve sastojke - brašno, so i prašak za pecivo, pa ih promešajte varjačom. Potom dodajte toplu vodu i ulje i zamesite testo.
Ostavite testo da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi prekriveno pamučnom krpom.
Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga premesite i podelite na 12 delova. Svaki deo razvucite oklagijom, pa pecite na zagrejanom suvom tiganju.
Pečene tortilje možete odmah da filujete nadevom po želji, a možete i da ih zamrznete i koristite po potrebi.
(Espreso/telegraf)