recept
OVAKO KUPUS SALATU PRAVE KUVARI PO RESTORANIMA: Napravite je na ORIGINALAN NAČIN, ovo je TAJNA
Omiljena kupus salata uvek deluje ukusnije u restoranu, a ovo je tajna
Kada jedete kupus salatu u kafani, nikad nema isti ukus kao kada je spremite kod kuće. Ova u kafanani je mnogo bolja i ukusnija.
Postoje neki trikovi koje kuvari u kafani moraju da ispoštuju da bi ona bila takva kakva jeste.
Jedan od glavnih trikova jeste da kupus koji se naseče za salatu odstoji neko duže vreme nego kad mi spremamo kod kuće na brzinu.
Sastojci:
1 glavica kupusa
ulje
sirće
so
Malo šećera na vrh kašičice
Priprema:
Kupus narendajte ili ga lepo iseckajte na sitne tračice. U jednoj dubljoj činiji pomešajte nasečen kupus sa uljem i sirćetom. Rukama ga dobro izgnječite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. So i šećer pomešate i dodajte na kraju, to je vrlo bitno. To se radi na kraju jer ako sipate pre ulja i sirćeta, sva so će pasti na dno i salata neće biti lepo začinjena.
Majke i snajke
(Espreso/Stil)