Kardiohirurg, Foto: Printscreen/Youtube/ Vital Strategies

paŽnja

"DORUČAK JE ZLO, AKO HOĆETE DA ŽIVITE DUGO I ZDRAVO, OVAKO SE HRANITE": Veliki ruski DOKTOR ŠOKIRAO izjavom

Prema ovom naučniku, preskakanje doručka može se smatrati odličnim sistemom brzog mršavljenja.

Objavljeno: 31.08.2023. 11:47h > 11:50h

Najpoznatiji kardiohirurg u Rusiji, Leo Bokeri (85), kažu da je čovek-orkestar. On je hirurg, profesor, promoter zdravog načina života, predsednik Javne organizacije „Liga zdravlja nacije“, izuzetan sportista i društvena ličnost. Ako ste slučajno naišli na njegov sistem vežbanja na Jutjubu, verovatno znate koliko je ovaj čovek vitalan i izdržljiv. A odakle mu tolika snaga?

„Ona izreka: Doručkuj sam – potpuna je glupost. Kada se probudiš, telo počinje da se navikava na uslove ,rada, a ti sedneš za sto i pojedeš tanjir pun mesa, korpu hleba i opereš sve. dole uz čašu nekog pića... Ideš na posao punog stomaka. Onda si težak prema sebi...

Kada smo sarađivali sa Amerikancima, primetio sam da veliki hirurzi piju šolju kafe u najboljem slučaju ujutru. Tek u podne pojedu sendvič i zovu ga ručak. Uveče dolaze kući, jedu normalnu hranu, kupaju se u bazenu, čitaju i odmaraju se...

Dakle, dajte dušmaninu doručak, ručajte oko podneva i večerajte normalno (ali ne kasno uveče) i na kraju prošetajte pre spavanja ili vežbanja.

Po mom iskustvu, ljudi koji tako žive – žive dugo i zdravo!“

foto: Arne Schmidt and Claudia Hirschb / The Picture Pantry / Profimedia

Ovaj savet poznatog ruskog lekara potvrdilo je i najnovije istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kornel. Naučnik Dejvid Levicki otkrio je da oni ljudi koji preskaču doručak značajno gube na težini za nekoliko nedelja. Ovu teoriju je potvrdio eksperimentom čiji je cilj bio da se utvrdi količina hrane koju čovek unese u organizam tokom dana.

Polovina učesnika je doručkovala, druga grupa je odbila doručak. Grupa koja je preskočila doručak konzumirala je 408 manje kalorija dnevno od grupe koja je doručkovala redovno.

Prema ovom naučniku, preskakanje doručka može se smatrati odličnim sistemom brzog mršavljenja.

„Razumem da je preskakanje doručka protiv svega što znate o zdravoj ishrani, ali novi podaci nas navode da ozbiljno razmišljamo o odustajanju od prvog jutarnjeg obroka. Naravno, ovo se odnosi na zdrave ljude. Ljudi koji imaju problema sa dijabetesom i hipoglikemijom. , ne smeju da preskaču obroke da bi održali nivo glukoze“, kaže Levitski.

Svetska zdravstvena organizacija i dalje tvrdi da je doručak najvažniji obrok u danu i da osoba koja redovno doručkuje ima zdrav metabolizam i nema problema sa viškom kilograma. To je doručak ubrzava metabolizam. Međutim, slažu se i da preterano bogat doručak može dovesti do gojaznosti. Ali normalan unos kalorija i mali obroci nekoliko puta dnevno mogu samo pomoći gojaznoj osobi da smrša.

Evo šta nikako ne smete da jedete za doručak prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije:

foto: Facebook Printscreen / Tasty

1. Kobasice

Kobasice su ukusan, ali ne i zdrav proizvod. Sadrže najmanje mesa i najviše konzervansa i pojačivača ukusa koji mogu izazvati rak jednjaka.

2. Instant kaša

Da bi se skratilo vreme kuvanja, zrna se podvrgavaju posebnom tretmanu, zbog čega se ugljeni hidrati pretvaraju u skrob. Dodajte ovom šećeru, koji se obilato koristi za poboljšanje ukusa, i imate otrov koji se prodaje kao zdrav proizvod.

3. Suvo voće

Više je štetan nego koristan proizvod jer mu se u cilju sušenja voća dodaju određene hemikalije i šećeri koji ga štite od propadanja.

4. Musli

Musli je čisti šećer sa praznim kalorijama. Industrijski proizvodi koji se prodaju kao zdrav doručak mogu samo da otruju vaše telo, ali ne i da ga izleče!

5. Sokovi u tetrapaku

Takvi sokovi su puni konzervansa jer ih ništa drugo ne može „spasiti“ od kvarenja. Sveže ceđeni sok može da "živi" samo 15 minuta. Onaj koji traje mesecima pun je šećera.

6. Banane i drugo egzotično voće

Voće koje raste u vašoj neposrednoj blizini je korisno. Voće koje se mora transportovati iz prekomorskih zemalja je nebrojeno puta prskano raznim hemikalijama koje sprečavaju da se pokvari. Takav plod je otrov.

7. Krem sir

Svaka dodatna prerada pretvara sir u čistu mast koja se lepi za vaša creva. Za pripremu krem sira koristi se sir koji se više ne može prodavati u izvornom obliku jer mu je verovatno istekao rok trajanja.

(Espreso/Stil)