OBRATITE PAŽNJU
OVO BUGARSKI NAROD TAMANI ZA DORUČAK: PREPUN je PROTEINA i ZASITAN, ni SRPSKI SPECIJALITETI MU NISU RAVNI
Jelo se služi toplo uz hleb i salatu po želji. Prijatno!
Miš-maš je tradicionalni bugarski specijalitet koji Bugari prosto obožavaju i rado ga jedu u svako doba godine, posebno za doručak. Priprema se od jaja, feta sira, paradajza, luka i pečenih paprika, a ovo je jedan zasitan i zdrav obrok prepun proteina koji je pritom neverovatno jednostavan i jeftin za pripremu. U receptu se koriste pečene, oljuštene paprike, ali ako ih nemate, kao dobra zamena poslužiće i sveže.
Potrebni sastojci
1 luk
7 kašika ulja
8 pečenih paprika (oko 500 grama)
250 grama paradajza iz konzerve
250 grama feta sira
6 jaja
Priprema
Sitno iseckajte crni luk.
Ulje sipajte u veći tiganj i sačekajte da se zagreje. Dodajte luk i pržite ga dva minuta na srednjoj vatri.
Pečena paprike isecite na kockice i dodajte ih crnom luku. Potom pržite još tri, četiri minuta na srednjoj vatri.
Dodajte i paradajz i dinstajte dva minuta. Potom izmrviti feta sir i dodati u tiganj. Na kraju svemu dodajte i umućena jaja.
Poklopite i pržite još pet minuta!
Jelo se služi toplo uz hleb i salatu po želji. Prijatno!
(Espreso/Blic žena)