OBRATITE PAŽNJU
PATRIJARH PAVLE JE DOŽIVEO 95 GODINA JER JE STALNO JEO OVU BILJKU: JAČA vam KRV, a ako je DODIRNETE desiće se OVO
Kad se osuši, list se može koristiti i kao čaj, koji je, osim što je ukusan, koristan kod alergijskih oboljenja.
Pokojni patrijarh Pavle vodio je računa o ishrani. Njegovo omiljeno piće bio je sok paradajza, a hrana – kopriva. On je verovao da kopriva ima blagotvorna dejstva i stalno ju je konzumirao.
Koprivu, taj multivitaminski kompleks iz prirode, svakako treba koristiti. Em je besplatana, em je ima svuda u prirodi.
Jedino važno upozorenje je da je ne treba brati baš na svakom mestu, zbog aero zagađenja. Kada je berete, pazite da vas ne ožari
Sveža kopriva je oduvek u narodu bila korišćena jer “jača krv”. Bogata je gvožđem, i upravo zato se i smatra da je veoma korisna kod anemije, bledila, nedostatka energije, brzog umaranja.
Spisak bolesti koje se spominju da im kopriva pomaže je podugačak. Jer kopriva ima vitamina C, vitamin K, D, zatim B2, B5, naravno gvožđe, magnezijum, silicijumovu kiselinu tj. poznatiju kao mravlju kiselinu, koja je “zaslužna” za žarenje.
(Espreso/Nportal)