Pljeskavica, Foto: Profimedia
PRSTE DA POLIŽEŠ!
NAJEDITE SE KAO PRAVI GURMANI UZ SRPSKI SPECIJALITET OD MLEVENOG MESA: DOMAĆA pljeskavica, nikad BRŽA i SOČNIJA
Uživaćete u punoći ukusa ove pljeskavice koja se jede širom Balkana.
Objavljeno: 30.08.2023. 14:30h
Tatjana Maksić
SASTOJCI:
- 600 g mešanog mlevenog mesa,
- 1 jaje,
- 2 kašike prezli,
- 1 svežanj mladog luka,
- peršun,
- so,
- biber,
- pršut,
- kiseli krastavčići,
- kačkavalj.
PRIPREMA:
U duboku posudu stavite mleveno meso, pa mu dodajte prezle, so, biber, jaje i sitno seckani mladi luk i peršun. Sve sastojke dobro promešajte i ostavite u frižider oko pola sata. Od pripremljene smese dlanovima oblikujte osam većih tankih pljeskavica. Kad oblikujete pljeskavice, na svaku položite po list pršuta, pa na njega tanko narezane kisele krastavce i preko njih list kačkavalja. Preklopite drugom tankom pljeskavicom i prstima spojite rubove da ne iscuri punjenje. Na isti način pripremite i ostale pljeskavice, pa ih pecite u dobro zagrejanom tiganju.
(Espreso/mondo)