top
JEDINO NA OVAJ NAČIN ĆE VAM PALAČINKE OSTATI MEKANE I PENASTE ČAK DO SUTRA: Potrebno vam je 0 dinara i SAMO 1 minut
Ovaj sasvim prost trik palačinama će dati mekoću, elastičnost i penastu strukturu.
Kladimo se da niko ne može da odoli palačinkama, posebno kada su još tople i mekane, toliko da se tope u ustima! Nije ni čudo što su do te mere obožavane - lako se i brzo pripremaju, a pružaju puno mogućnosti kombinovanja sa najrazličitijim namazima i filovima.
Uprkos jednostavnosti samog recepta, ljudi se često žale da im samo testo ispadne žilavo, te da palačinke ne budu dovoljno mekane i pahuljaste.
Rešenje za ovaj problem je veoma prosto i ne zahteva nikakav poseban napor! Naime, većina ljudi u smesu stavlja cela jaja, a profesionalni kuvari tvrde da je zapravo potrebno razdvojiti belanca i žumaca.
Mutite odvojeno belanca i žumanca i videćete da će vaše palačinke biti mnooogo ukusnije!
Potrebno je belanca umutiti u posebnoj posudi u meko ulupan sneg, a potom ih dodati drugoj smesi od brašna, mleka i žumanaca i nežno ih umešati, najbolje žicom.
Ovaj sasvim prost trik palačinama će dati mekoću, elastičnost i penastu strukturu, a što je najbolje od svega - neće postati žilave čak ni kada se ohlade!
(Epsreso/zenablic)