Lovačka salata, Foto: Printscreen/youtube/ domaceiukusno

i miris i ukus

OVO JE ORIGINALAN RECEPT ZA LOVAČKU SALATU STAR DECENIJAMA: Evo kako se priprema NAJBOLJA SRPSKA ZIMNICA

Lovačka salata je jednostavna za pripremu, a nema ko je ne voli

Objavljeno: 29.08.2023. 21:02h

Lovačka salata je nezaobilazna u svakoj zimnici, a sprema se slično kao ajvar i jednako je ukusna. Može da bude pikantna ili ne, sve zavisi od vašeg ukusa, a u nastavku teksta pročitajte recept za najbolju lovačku salatu.

Možete da je služite kao sos uz testeninu, ali i da prelijte meso. Takođe, odličan je prilog i kuvanim jelima, kao što je gulaš. Uživajte!

foto: Printscreen/youtube/ domaceiukusno

Sastojci:

1 kg paradajza

500 g šargarepe

3 kg paprike

2-3 veze peršuna

2 kašike slatke paprike

150 g šećera

2 kašike soli

200 ml ulja

200 ml alkoholnog sirćeta

2 čena belog luka

ljute paprike (po želji)

foto: Printscreen/youtube/ domaceiukusno

Priprema:

U šerpu sipajte malo vode (oko 100 ml) i dodajte šargarepu koju ste iseckali na kockice, pa kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga toga dodajte i papriku isečenu na trake. Promšejate, pa posle par minuta dodajte šećer, so, seckani peršun, ulje, sirće, biber, seckanu ljutu papriku i mleveni luk.

Kuvajte još 20 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte lovačku salatu u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. Pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se polako ohladi i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)