i miris i ukus
OVO JE ORIGINALAN RECEPT ZA LOVAČKU SALATU STAR DECENIJAMA: Evo kako se priprema NAJBOLJA SRPSKA ZIMNICA
Lovačka salata je jednostavna za pripremu, a nema ko je ne voli
Lovačka salata je nezaobilazna u svakoj zimnici, a sprema se slično kao ajvar i jednako je ukusna. Može da bude pikantna ili ne, sve zavisi od vašeg ukusa, a u nastavku teksta pročitajte recept za najbolju lovačku salatu.
Možete da je služite kao sos uz testeninu, ali i da prelijte meso. Takođe, odličan je prilog i kuvanim jelima, kao što je gulaš. Uživajte!
Sastojci:
1 kg paradajza
500 g šargarepe
3 kg paprike
2-3 veze peršuna
2 kašike slatke paprike
150 g šećera
2 kašike soli
200 ml ulja
200 ml alkoholnog sirćeta
2 čena belog luka
ljute paprike (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode (oko 100 ml) i dodajte šargarepu koju ste iseckali na kockice, pa kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga toga dodajte i papriku isečenu na trake. Promšejate, pa posle par minuta dodajte šećer, so, seckani peršun, ulje, sirće, biber, seckanu ljutu papriku i mleveni luk.
Kuvajte još 20 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte lovačku salatu u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. Pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se polako ohladi i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)