morate znati
OVO JE NAJLAKŠI NAČIN ZA LJUŠTENJE KORE SA KUVANOG KROMPIRA: Ne treba vam nož, TRIK je samo u OVOME
Trik koji skraćuje vreme i olakšava posao
Svim domaćicama u interesu je da skrate vreme boravka u kuhinji. Sa godinama ide i iskustvo, pa neke stvari idu brže.
Ipak, sada zahvaljujući internetu imate dostupne savete brojnih profesionalaca koji vam mogu pomoći u obavljanju kulinarskih poslova.
Krompir je izuzetno zastupljena namirnica u našoj kuhinji, a svi znamo koliko je dosadno ljuštenje. Još kad je kuvan i vruć - em se namučite, em izgorite prste.
Za ovaj način guljenja krompira ne treba vam nož, sve je vrlo brzo i jednostavno. Jednom kada iskušate ovaj trik, više nikada sa kuvanog krompira nećete uklanjati koru na klasičan način - pomoću noža.
Postupak:
zarežite krompir nožem kako je prikazano u videu i pazite da razrežete samo koru
potom ga stavite u vodu i na šporet da se kuva
kada je gotov, izvadite ga iz vode i pričekajte malo da se ohladi - dovoljno da krompir možete da uhvatite rukama
na kraju koru jednostavno uklonite prstima - u jednom potezu, samo će skliznuti
(Espreso/Index.hr)