Domaći kečap, Foto: Printscreen YouTube/Yummy Delicious Recipes

vrlo paradajzičast

ZIMNICA KOJA ĆE VAM SLUŽITI CELE ZIME, OD UMAKA DO OZBILJNIH JELA: DOmaćice se TUKU za recept sa OVIM SASTOJKOM

Domaći paradajz sok je odličan, ali domaći kečap je još bolji

Objavljeno: 29.08.2023. 16:13h

Vredne domaćice su već uveliko počele da pripremaju zimincu, a obavezno na vaše police dodajte i domaći kečap koji se pravi od paradajza i gustina. Isplativije je da ga sami napravite, a i mnogo je zdraviji nego kupovni.

Kečap možete da koristite kao prilog uz mnoga jela, a najviše se služi uz pomfrit i picu. Evo recepta:

Sastojci:

  • 120 g soli
  • 200 g gustina
  • origano (po želji)
  • 1 kesica konzervansa
  • 8 kg paradajza
  • 2 kašike sirćeta
  • 300 g šećera
foto: Printscreen/Youtube/Chef Jana

Priprema:

  1. Paradajz zasecite, pa kratko blanširajte u provreloj vodi. Kada se ohladi skinite kožicu i lepo ispasirajte. Možete u blenderu, a možete i u mašinici ako je imate.
  2. Sipajte u šerpu i posle ključanja kuvajte još pola sata. Zatim sipajte sirće, šećer i so. Dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine.
  3. Ostavite na šporetu još nekih 10 minuta, a zatim odvojite litar smese i dodajte gustin.
  4. Zatim smesu sa gustinom sipajte u paradajz i lepo promešajte da se sve sjedni. Ostavite da se kuva još pola sata, pa na kraju dodajte origano i konzervans.
  5. Promešajte i sipajte u sterilisane tegle.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

(Espreso/ Stvar ukusa)