sjajno
OVAKVU ZIMNICU SU U JUGOSLAVIJI TAMANILI, NAPRAVITE JE I VI: Recept za ljute papričice SA MEDOM koje SRBI obožavaju
Delikates koji kada jednom probate - postaće vaša tradicija!
Sezona zimnice je krenula, a domaćice moraju da naprave ljute paprike sa medom. Ovo je salata koju ćete obožavati.
Potrebni sastojci:
ljute paprike - količina po želji
šargarepa - po jedna šargarepa po tegli
celer - količina po želji
biber u zrnu
sirće
šećer - 1 kašika, ravna, po tegli
so - 1 kašika, ravna, po tegli
med - 2 kašičica, po tegli
Priprema:
Očistite ljute paprike i ispecite ih u rerni ili na plotni.
Dok su još vruće poređajte ih u tegle koje ste prethodno sterilisali, dodajući čenove belog luka koje ste blago nagnječili nožem, krugove šargarepe, parčiće celera, šećer, so, biber i med po dve kašike. Dopunite do gore sirćetom. Zatvorite poklopcima.
Majke i snajke
(Espreso/Srbija danas)