UKUSAN DORUČAK
LAKO I UKUSNO, SPREMA SE BRZINOM SVETLOSTI: Ovo napravite SUTRA ZA DORUČAK, PRSTE DA POLIŽETE (RECEPT)
Može da se pravi sa šunkom i sirom, a možete je prilagoditi i drugim ukusima vaše porodice
Ova jednostavna pita za doručak je obrok u kojem će da uživa cela porodica. Može da se pravi sa šunkom i sirom, ponekad može da se ubaci i malo seckanog brokolija, a možete je prilagoditi ukusima vaše porodice dodavanjem raznih sireva, mladog luka, pečuraka ili šta god mislite da bi ukućani želeli.
Toliko se lako pravi da i deca mogu da je naprave sama, a jedna od najboljih stvari u vezi sa ovom pitom je što će i sledećeg jutra kada se podgreje biti jednako ukusna kao kad je izašla iz rerne.
Sastojci:
za koru:
- 300 g brašna • 250 g margarina • 100 g hadne vode -1-2 kašike šecera • 1 kašičica soli
za fil:
• 3 jajeta • 1,5 Šolja punomasnog mleka • 1 kašika brašna • 1 kašika otopljenog putera • so i biber • 1/2 šolje brokolija isečenog na kockice (opciono) * 1 Šolja seckane Šunke
*1 Šolja iseckanog kačkavalja
Priprema:
Margarin izvadite iz frižidera i isecite ga na kockice oko jedan centimetar veličine. U mikseru za testo prvo promešajte brašno, dodajte so i šećer, a zatim iseckani puter i mešajte oko 30 sekundi.
Vodu dodajite postepeno i testo treba da bude spremno za 60 sekundi. Nemojte previše mesiti testo da se ne ugreje. Ono ne treba da bude previše vlažno.
Kada je testo gotovo, ostavite ga u frižideru dok pripremate fil za pitu.
Zagrejte rernu na 375 stepeni. Umutite mleko, jaja, brašno, puter, so i biber dok se ne sjedine. Umešajte brokoli ako koristite, šunku i sir.
Izvadite testo iz frižidera, razvucite ga oklagijom da bude malo veći od kalupa u kojem ćete da pečete američku pitu.
Sipajte smesu u koru za pitu, pazeći da se ne prepuni, i pecite je 45-50 minuta ili dok pita ne napuhne i porumeni na vrhu.
Kada izvadite iz rerne, ostavite pitu da se ohladi, najmanje 10 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf.rs)