Kolač, Foto: Bakina kuhinja
UKUSNO
(RECEPT) BRZ STARINSKI KOLAČ SA JABUKAMA: Ovako NAPRAVLJEN može da stoje VIŠE DANA, OLIZAĆETE PRSTE
Pečen kolač malo prohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Objavljeno: 27.08.2023. 07:15h
Milica Stanimirović
Jaja umutite sa šećerom, dodajte mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešajte. Jabuke očistite od kore i iseckajte na kocke.
Dodajte smesi jabuke i cimet, lagano još jednom promešajte.
Sipajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200-250 stepeni da kolač blago porumeni.
Pečen kolač malo prohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
SASTOJIC:
3 jajeta
5 kašika šećera
1 šolja mleka
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
3 jabuke
1 kašičica cimeta
šećer u prahu (za posipanje)
Bonus video:
(Espreso/Recepti)