Kolač, Foto: Bakina kuhinja

UKUSNO

(RECEPT) BRZ STARINSKI KOLAČ SA JABUKAMA: Ovako NAPRAVLJEN može da stoje VIŠE DANA, OLIZAĆETE PRSTE

Pečen kolač malo prohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Objavljeno: 27.08.2023. 07:15h

Jaja umutite sa šećerom, dodajte mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešajte. Jabuke očistite od kore i iseckajte na kocke.

Dodajte smesi jabuke i cimet, lagano još jednom promešajte.

Sipajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200-250 stepeni da kolač blago porumeni.

Pečen kolač malo prohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

SASTOJIC:

3 jajeta

5 kašika šećera

1 šolja mleka

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

1 kesica praška za pecivo

3 jabuke

1 kašičica cimeta

šećer u prahu (za posipanje)

Bonus video:

(Espreso/Recepti)