CAKA NAŠIH BAKA
PALAČINKE VAM NEĆE BITI ŽILAVE SAMO AKO STAVITE ŠTO MANJE OVOG SASTOJKA: Ovako NAPRAVLJENE mogu da stoje i 2 DANA
Našim bakama je bilo najbitnije da palačinke nisu žilave i da mogu stajati duže od jednog dana
Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, a većini se čini da nema ništa lakše nego pripremiti jednu od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi velike greške.
Našim bakama je bilo najbitnije da palačinke nisu žilave i da mogu stajati duže od jednog dana. Jedan od trikova je da se stavi što manje mleka i ako to neke domaćice izbegavaju.
SASTOJCI:
3 šolje brašna,
1 kašičica šećera,
malo soli
1/2 kašičice praška za pecivo,
1 kesica vanilin šećera,
2,5 šolje gazirane vode,
ulje.
PRIPREMA:
Brašno pomešajte sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa mešajte mikserom dok ne dobijete retku smesu. Dodajte jednu kašiku ulja i još malo mutite.
Za pečenje palačinki najprikladniji je tiganj sa teflonskim dnom. U njega ulijte nekoliko kapi ulja, a kada se dobro zagreje, ulijte otprilike pola kutlače smese, tek toliko da prekrije dno posude.
Kada je jedna strana palačinke pečena, preokrenite je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke u tiganj dodajte nekoliko kapi ulja, prenosi Skuhaj.hr
Bonus video:
(Espreso/Stil/Skuhaj.hr)