ZA SVE PRILIKE
DOMAĆICE SE UTRKUJU ZA OVAJ SLANI ROLAT SA TIKVICAMA: Nema ni TRUNKE BRAŠNA, recept bez KONKURENCIJE
Rolat od tikvica će vas oduševiti, jer se toliko lako sprema, a držaće vas sitim satima
Recept za slani rolat od tikvica se pravi bez trunke brašna.
Možete da ga pripremite za svoje najmilije ili za posebne goste. Pošto nema brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata. Generalno, svako ko voli povrće, obožavaće i ovo jelo.
Nećete da pogrešite ako ga poslužite i kao glavno jelo za doručak ili ručak, ili kao predjelo, ili kao prilog.
Sastojci
2 tikvice srednje veličine (sitno iseckane ili izrendane)
4 jajeta
2 čena belog luka (izgnječen)
¼ šolje narendanog parmezana
¼ šolje narendanog kačkavalja
2 kašike sveže seckane mirođije
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
250 g krem-sira
250 g šunke (ili nekog drugo delikatesnog mesa po izboru)
Priprema:
Uključite rernu i zagrejte je na 200 stepeni.
Pripremite i obložite pleh sa papirom za pečenje.
Operite tikvice i sitno iseckajte ili izrendajte u činiju, potom stavite u peškiri li krpu i pokušajte da iscedite što više vode iz njih. Potom ih vratite u činiju.
Razbijte jaja i dodajte ih u tikvice. Dospite beli luk, parmezan, kačkavalj, mirođiju, so i biber i sve dobro promešajte.
Prespite smesu iz posude u pleh i spatulom formirajte pravougaonik.
Pecite koru na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ohladite najmanje 10-15 minuta.
Kada se ohladi, koru pažljivo premažite sa krem sirom i poređajte kriške šunke.
Zarolajte koru u rolat uz pomoć pek-papira i stavite ga u frižider da se ohladi oko pola sata.
Rolat opciono možete da dekorišete sa kiselom pavlakom i dodatnim narendanim parmezanom.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf.rs)