vraća u detinjstvo
PROVERENI STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Testo vam se neće RASPADATI tokom KUVANJA uz pomoć 1 TRIKA
Knedle sa šljivama na starinski način će vas vratiti u detinjstvo čim osetite mekoću testa
Na knedlama sa šljivama smo svi odrasli, a ovaj provereni recept za mekano testo morate što pre da zapišete.
Raspadaće se u ustima koliko su dobre.
Prave starinske kao što naše bake decenijama unazad spremaju.
Potrebno je:
1 kg krompira
2 cela jaja
malo soli
250 grama brašna
2 kašike ulja
15 šljiva
300 grama prezli.
Priprema: Krompir obariti pod korom, pa ga očistiti i ispasirati, ostaviti da se malo prohladi pa u njega dodati 2 jaja, malo soli, brašno, ulje i sve sjediniti. Testo mora biti lepljivo, pa zato navlažite ruke vodom kada pravite knedle.
Knedle pravite tako što malo testa stavite u ruke, u sredinu šljive pa napravite lopticu koju odmah stavljate u vrelu, ključalu vodu. Kada knedla ispliva na površinu - znači da je gotova. Skuvanu knedlu pržite u tiganju sa malo prezle.
Bonus video:
(Espreso/Stil)