ništa ukusnije nema
OVU ZIMNICU IMA SVAKA SRPSKA KUĆA: Tradicionalni RECEPT za CRVENO POVRĆE prenosi se GENERACIJAMA
Paprika u senfu je jedna od omiljenih srpskih zimnica
Paprika je nezaobilazno povrće u svakoj zimnici. Od nje se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar, ali i pečene paprike koje se služe kao salata. Ali, one mogu da se koriste na više načina u pripremi zimnice, a jedan od najboljih recepata je upravo ovaj za paprike u senfu. Ako volite pikantnije salate, onda obavezno isprobajte ovu, a možete da je služite uz neko meso i ništa vam više ne treba. U stvari, možda samo parče vrućeg domaćeg hleba.
Sastojci:
- 15 paprika
- 250 ml sirćeta
- 250 ml vode
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- malo konzervansa
- lovorov list
- biber u zrnu
- 200 ml ulja
- 300 g senfa
Priprema:
Paprike dobro operite i isecite na trake. U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, konzervans, lovorov list i biber u zrnu. Dodajte paprike i kuvajte dok ne prokljua, a ostavite još 10-15 minuta da se paprike kuvaju. Izvadite paprike na cediljku i ostavite da se ohlade i ocede. U nekoj posudi dobro promešajte ulje i senf, pa dodajte paprike i sve lepo sjedinite. Sipajte u sterilisane tegle.
Bonus video: KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!
(Espreso/Stvar ukusa)