Recept
OVAKVO NEŠTO DO SADA NISTE JELI: Osvežite svoju trpezu JEDNOSTAVNIM receptom za SLADAK HLEB sa TREŠNJAMA
Osvežite svoju trpezu ovim slatkim hlebom sa trešnjama i bananom koji lako parira ostalim poslasticama.
Sastojci:
- 2-3 zrele banane, izgnječene
- 4 kašike putera
- 1/4 šolje grčkog jogurta
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 šolje očišćenih i prerezanih na pola trešanja
- 2 kašike brašna
- 3/4 šolje komadića čokolade
- prohvat soli
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 160C, a banane očistite i izgnječite.
U posudi mikserom umutite banane, jaje, puter, jogurt, šećer i ekstrakt vanile dok se sve dobro ne sjedini. U posebnoj posudi izmešajte šolju brašna, sodu, prašak za pecivo i so i sve pomešajte sa mokrim sastojcima pa mešajte varjačom da se sjedini pa dodajte komadiće čokolade.
Trešnje pospite sa dve kašike brašna i dobro izmešajte da se ravnomerno oblože pa na kraju dodajte u testo i promešajte.
Namastite uski kalup za hleb, pospite brašnom, sipajte smesu i pecite 65-70 minuta.
Pre negošto pečeni hleb pokušate da izvadie iz kalupa, ostavite da se prohladi najmanje 10 minuta.
(Espreso/dnevno.rs)