Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

savršene

UMESTO KISELE VODE U SMESU SIPAJTE OVAJ SASTOJAK: Od sada ćete ih praviti samo na ovaj nači, biće UKUSNIJE i MEKŠE

Sa palačinkama niko ne greši a mi vam donosimo nov način pripreme istih.

Objavljeno: 24.08.2023. 14:12h

Ukusne, meke i sočne palačinke zahtevaju dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka već klasičnom receptu - brašna, jaja, soli/šećera i mleka.

Da bi svaki put ispale savršene, u smesu treba dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 200 grama brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ulja
  • Ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Pomešajte sve tečne sastojke, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutiti da nema grudvica. Na kraju dodati ulje, pa sve ponovo izmešati.

Zagrejte tiganj za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite (7 od 9 delova). Ispecite palačinke, složite jednu na drugu, a posudu prekrijte gotovim palačinkama. Tako će duže ostati topli, a sutradan će biti isto tako mekani i ukusni.Palačinke punite slatkim ili slanim filom po želji.

(Espreso/novi.ba)