savršene
UMESTO KISELE VODE U SMESU SIPAJTE OVAJ SASTOJAK: Od sada ćete ih praviti samo na ovaj nači, biće UKUSNIJE i MEKŠE
Sa palačinkama niko ne greši a mi vam donosimo nov način pripreme istih.
Ukusne, meke i sočne palačinke zahtevaju dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka već klasičnom receptu - brašna, jaja, soli/šećera i mleka.
Da bi svaki put ispale savršene, u smesu treba dodati malo sode bikarbone.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ulja
- Ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
Pomešajte sve tečne sastojke, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutiti da nema grudvica. Na kraju dodati ulje, pa sve ponovo izmešati.
Zagrejte tiganj za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite (7 od 9 delova). Ispecite palačinke, složite jednu na drugu, a posudu prekrijte gotovim palačinkama. Tako će duže ostati topli, a sutradan će biti isto tako mekani i ukusni.Palačinke punite slatkim ili slanim filom po želji.
(Espreso/novi.ba)