Bakin kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

recept

U SMESU ZA BAKIN KOLAČ OBAVEZNO DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Samo tako će bit MEKAN i UKUSAN

U smesu za bakin kolač dodajte i jogurt i biće mekani

Objavljeno: 23.08.2023. 22:16h

Mnoge generacije su odrasle uz bakin kolač koji i danas jako popularan, a može da se jede na više načina. Od galeta koji su poznatiji i kao bakin kolač možete da pravite sladoled, kolač...

Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu ovog slatkog peciva, a sada vam predlažemo da napravite i najmekši bakin kolač. U njega dodajte jogurt i uživajte u ukusu.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Pročitajte i kako se pere aparat za bakin kolač.

Sastojci:

4 jajeta

200 g šećera

1 kesica vanilin šećera

200 ml jogurta

200 ml ulja

450 g brašna

1 kesica praška za pecivo

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Odvojite belanca od žumanca, pa belanca umutite u čvrst šne. Zatim postepeno dodajte žumanca i sve sjedinite mikserom. Dodajte šećer i vanilin šećer, pa opet umutite.

Sipajte jogurt i ulje, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve lepo umutite da se sastojci sjedine. Dobijenu smesu sipajte u zagrejan aparat za bakine kolače.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)