recept
U SMESU ZA BAKIN KOLAČ OBAVEZNO DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Samo tako će bit MEKAN i UKUSAN
U smesu za bakin kolač dodajte i jogurt i biće mekani
Mnoge generacije su odrasle uz bakin kolač koji i danas jako popularan, a može da se jede na više načina. Od galeta koji su poznatiji i kao bakin kolač možete da pravite sladoled, kolač...
Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu ovog slatkog peciva, a sada vam predlažemo da napravite i najmekši bakin kolač. U njega dodajte jogurt i uživajte u ukusu.
Pročitajte i kako se pere aparat za bakin kolač.
Sastojci:
4 jajeta
200 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 ml jogurta
200 ml ulja
450 g brašna
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca umutite u čvrst šne. Zatim postepeno dodajte žumanca i sve sjedinite mikserom. Dodajte šećer i vanilin šećer, pa opet umutite.
Sipajte jogurt i ulje, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve lepo umutite da se sastojci sjedine. Dobijenu smesu sipajte u zagrejan aparat za bakine kolače.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)