Meso, Foto: Printscreen/Youtube/amikiskonyhank
ručak za 10
NAJBRŽI RUČAK ZA NAJGLADNIJE: Meso na LOVAČKI NAČIN izuva koliko je dobro, a SLANINICA mu daje poseban ŠMEK(RECEPT)
Napravite ručak koji niko ne odbija
Objavljeno: 22.08.2023. 23:35h
Marija Marković
Ručak sa mesom koji niko neće odbiti!
Sastojci:
- 800 g mesa bez kostiju
- 200 g suve slanine
- 1 velika glavica crnog luka
- 400 g šampinjona ili pečuraka po izboru
- 200 ml supe ili vode
- 200 ml paradajz soka
- brašno da se meso uvalja
- so i biber, po želji ljuta paprika
Priprema:
- Meso iseći na krupnije kocke, uvaljati ga u brašno, svaki komad i na malo ulja i jaču vatru staviti da se proprži.
- Proprženo meso odmah staviti u glinenu posudu.
- U istom tiganju propržiti krupnije sečenu slaninu, pa i slaninu kada dobije rumenu boju prebaciti u glinenu posudu, posuti je preko mesa.
- Opet u isti tiganj spustiti na kriške iseckan luk i posoliti.
- Njega pržimo na srednjoj vatri.
- Prvo će da pusti vodu, a onda lagano da počne da rumeni.
- Dok se luk prži iseckati šampinjone na krupnije listiće, pa kada luk počne da rumeni dodati i njih u tiganj.
- Posuti sa još malo soli i bibera, promešati i krčkati ih zajedno.
- Kada i luk i šampinjoni omekšaju iz tiganja prebaciti ih u glinenu posudu preko mesa i slanine.
- Zaliti sve sa supom ili vodom i paradajz sokom. Još sve malo poravnati, tako da sve bude potopljeno u tečnost.
- Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče sat, do sat ipo vremena zavisi koje meso koristite. . Posle skinuti poklopac i posuti sve rendanim sirom i vratiti ur ernu da se zapeče.
- Kada je sir gotov ( onako po vašem ukusu, samo otopljen ili zapečen ) izvadite iz rerne i poslužite uz kuvano prženi krompir i salatu po izboru. Ovaj put sam krompir umesto na ulju pekla u rerni, na pek papiru. Prokuvala sam ga kratko, ocedila i spustila na papir, posula začinima i uljem, promešala samo lagano i pekla posle mesa dok nije postao hrskav kakvog ga vidite na fotografiji.
- Prijatno!
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Info-biz.rs)