Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/DimitrasDishes

grčki ručak

OVAKO GRCI PRAVE RUČAK OD TIKVICA, KROMPIRA I FETA SIRA: Ovo jelo najbolje PADA NA STOMAK po ovoj VRUĆINI (VIDEO)

Napravite ovaj ručak i cela porodica će vam biti zahvalna

Objavljeno: 22.08.2023. 17:02h

Jednostavan ručak koji niko ne odbija!

Sastojci:

  • 6 tikvica
  • 4 krompira
  • 5 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • 4 paradajza
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • masline
  • feta sir
  • 1/4 šolje svežeg peršuna

Priprema: Isecite tikvice i krompir na kolutove, samo što tikvice treba da budu deblje, a krompir tanji. Luk isecite na rebarca ili isto na kolutove. Stavite povrće u tepsiju i dodajte cele čenove belog luka, a možete i da ga iseckate. Prelijte maslinovim uljem i dodajte rendani paradajz, seckane masline, pospite origanom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Skinite foliju i pecite još 45 minuta. Gotovo jelo ostavite na sobnoj temperaturi nekih 20 minuta, pa pospite seckanom fetom i peršunom.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Stvar ukusa)