grčki ručak
OVAKO GRCI PRAVE RUČAK OD TIKVICA, KROMPIRA I FETA SIRA: Ovo jelo najbolje PADA NA STOMAK po ovoj VRUĆINI (VIDEO)
Napravite ovaj ručak i cela porodica će vam biti zahvalna
Jednostavan ručak koji niko ne odbija!
Sastojci:
- 6 tikvica
- 4 krompira
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 4 paradajza
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- masline
- feta sir
- 1/4 šolje svežeg peršuna
Priprema: Isecite tikvice i krompir na kolutove, samo što tikvice treba da budu deblje, a krompir tanji. Luk isecite na rebarca ili isto na kolutove. Stavite povrće u tepsiju i dodajte cele čenove belog luka, a možete i da ga iseckate. Prelijte maslinovim uljem i dodajte rendani paradajz, seckane masline, pospite origanom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Skinite foliju i pecite još 45 minuta. Gotovo jelo ostavite na sobnoj temperaturi nekih 20 minuta, pa pospite seckanom fetom i peršunom.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stvar ukusa)