Pica, Foto: Printscreen/Youtube/stefanysteph1908
preukusno!
OVO JE NAJBOLJI OBROK ZA POSLE PONOĆI: Potreban je SAMO TIGANJ, i 10 minuta, jelo koje IZUVA koliko je dobro(VIDEO)
Ovo je najbrže jelo za posle ponoći
Objavljeno: 21.08.2023. 22:45h
Marija Marković
Niko ne odbija picu!
Sastojci:
- 160 ml toplog mleka
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- so
- masline
- mocarela
- pasirani paradajz
- origano
Priprema:
U posudu ulijte mleko, dodajte maslinovo ulje, brašno, malo soli i prašak za pecivo, pa sve lagajno mešajte da dobijete testo. Možete dodati malo origana za bolju aromu. Umesite rukama da dobijete glatku smesu. Podelite na dva dela, potom razvucite oklagijom na prečnik koji odgovara vašem tiganju. Pecite prvo sa obe strane dok ne dobije zlatastu koricu. Smanjite vatru, pa testo premažite paradajzom i dodajte sastojke kao za picu po želji. Sir, šunku, masline pečurke... Poklopite i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne istopi.
Bonus video: Pogledajte kako se sprema Bajram
(Espreso/Stvar ukusa)