Recept
POSLASTIČAR OTKRIO RECEPT ZA NAUKUSNIJU ŠTRUDLU SA MAKOM: Tanko testo napunjeno UKUSNIM FILOM koje ćete pamtiti
Cela kuća će mirisati na naujusniju šturdlu
Prava štrudla sa makom je ona koja ima mnogooo fila. Danas vam donosimo proveren recept za najbržu štrudlu sa makom.
Sastojci za fil:
400gr. mlevenog maka
400ml. slatkog mleka
100-200g. šećera
1 vanil šećer
3 kašike džema od šljiva
3 belanca
Potrebno za testo
3 žumanca
4 kašike šećera
prsohvat soli
15g. kvasaca
1 prašak za pecivo
150ml. mleka
250g. margarina ili putera ili domaće svinjske masti
550-600g. brašna
Priprema:
Napravite testo tako što ćete aktivirati kvasac, pa umesiti testo od 3 žumanca, šećera, soli, praška za pecivo, brašna.
Dok testo odmara, vi napravite fil tako što ćete potopiti mak u toplo mleko u koje ste razmutili šećer. Kada mak upije mleko i "nabubri" dodajte mu vanil šećer, umućena belanca i džem od šljiva.
Razvucite testo što tanje, pa ga premažite napravljenim filom. Kada štrudlu savijete po željenom kalupu, pecite je 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Majke i snajke
(Espreso/Stil)