Posne krofne, Foto: Prinstcreen/Youtube/Serpica Recepti
recept
UŽIVAJTE I U VREME POSTA UZ SAVRŠEN RECEPT ZA POSNE KROFNE: Ovu CAKU znaju samo NAJISKUSNIJE DOMAĆICE
Najlepše krofne a prave se bez mleka i jaja, ovaj recept preporučujemo i kada nije vreme posta jer se ni malo ne razlikuju od mrsnih.
Objavljeno: 21.08.2023. 13:22h
> 13:54h
Tatjana Maksić
Pogledajte video i shvatićete koliko su dobre. Šupljikave, meke, tope se u ustima, od njih miriše cela ulica. Posebnu aromu im daje narendana korica limuna i narandže i vanila.
Sastojci i priprema:
- 1 kg. brašna
- 40 gr. kvasca
- 3 dcl. mlake vode
- 2 dcl. kisele vode
- 1 dcl. ulja
- 2 kašike šećera
- 2 kesice vanil šećera
- narendana kora limuna
- narendana kora narandže - vrlo malo
- 1 kašikica soli
Duboko ulje za prženje krofni.
(Espreso/serpica.net)