Mark Volberg, Foto: Printscreen/Instagram/markwahlberg

dobar

SLAVNI GLUMAC SMRŠAO 5 KILOGRAMA ZA 5 DANA: Caka je u JEDNOM jelu koje svaki SRBIN jede od svog ROĐENJA

Koliko će neka dijeta biti uspešna, zavisi od mnogih faktora - količine masti koju telo osobe koja želi da oslabi sadrži, fizičke aktivnosti, upornosti i, narvano, jelovnika.

Objavljeno: 21.08.2023. 12:21h > 12:26h

Iako nutricionisti imnaju manje-bviše iste proincipe kad je reč o ishrani koja je zdrava i pomaže gubitak kilograma, ipak dosta toga zavisi i od životnih navika te osobe, genetike i slično.

U poslednje vreme se dosta prtoiča o tome kako je glumac Itan Sapli smršao neverovatnih 150 kilograma, Dženifer Aniston - strastvena zagovornica zdravog života je otkrila i kako je umalo uništila telo preterano intenzivnim treninzima... Gotovo svaka zvezda ima neku svoju tajnu, neki trik koji joj pomaže da ostane u formi ili da smrša, a najzgodnija faca Holivuda, glumac Mark Volberg koji je sinonim za "pločice na stomaku", ispričao je za američke medije koji to "misteriozni" sastojak je njemu pomogao da oslabi za potrebe jednog filma.

foto: Printscreen/Youtube/Conan

Reč je o bistroj supi od kostiju, koja se kod nas najčešće koristi za probleme sa zglobovima, ali i kod prehlada i slično...

Kako bi maksimalno bio u formi za film "Spenser Confidential" , Mark Volberg je shvatio da mu je neophodno da obeznedi telu vlakna. Što više, to bolje! Pa, tako je počeo da što više jede bujon od kostiju.

"Moja tajna je bila supa od kostiju, a pritom sam praktikovao i isprekidani post i uradio sam detoksikaciju tela. Mogu da vam kažem da sam za pet dana izgubio pet kilograma", rekao je za "Entertainment Tonight".

foto: Printscreen/Instagram/markwahlberg

"Izgubio sam pet odsto telesne masti i 20 jedinica visceralne masti i to za bukvalno pet dana", nastavio je. "Prva dva, tri dana sam jeo samo bistru supu od kostiju, a zatim sam uveo kuvano povrće i uveče malo proteina i to je to!", objasnio je Volberg.

Zašto je supa od kostiju korisna?

Supa od kostiju je puna hranljivih materija i ima blagotvoran uticaj na zdravlje. Sprema se tako što se kuvaju kosti (juneće) i životinjska hrskavica, a sve kako bi se izvukli minerali, kolagen i aminokiseline iz njih", objašnjavaju dijetetičari. "Bistra supa od kostiju je najčešće hvaljena i zbog toga što ima blagotvoran uticaj na zdravlje zglobova, poboljšava funkcije creva i obezbeđuje hranljive materije koži, kosi i noktima."

Ipak, stručnjaci napominju i da, bez obzira na to što je bistra supa od kostiju zdrava, našem telu je potrebna raznovrsna ishrana. Pa tako se može reći da je Volbergova dijeta izuzetno restriktivna i ne preporučuje se duže od nekoliko dana.

(Espreso/mondo)