ZA SVE PRILIKE
SLANU TORTU SA HLEBOM I RUSKOM SALATOM SVAKA DOMAĆICA MORA DA NAPRAVI: Gotova je OČAS POSLA, a recept DOMINIRA
Izutetno je ukusna, a možete da je služite i za ručak ili večeru
Slane tortese uglavnom služe na slavama i za praznike, jer svojim ukusom, ali i izgledom ulepšavaju svaku trpezu.
Recepti za slane torte postaju sve popularniji i za svakodnevne oborke, pogotovo kada su vrućine, jer se uglavnom lako spremaju i često ne zahtevaju da palite šporet.
Stvar ukusa vam danas predlaže da napravite slanu tortu sa tost hlebomi ruskom salatom. Izutetno je ukusna, a možete da je služite i za ručak ili večeru.
Sastojci:
200-250 g praške šunke
10-15 kornišona
1 crvena paprika
5-7 mladog luka (beli deo)
4 jajeta
200 g kisele pavlake
300 g krem sira sa začinskim biljem
3 velike kašike majoneza
15 kriški tost brašna
Za dekoraciju:
300 g krem sira sa začinskim biljem
2 velike kašike majoneza
krastavac
paradajz
mladi luk (zeleni deo)
Priprema:
Jaja skuvajte, pa ih izrendajte. U posudu dodajte i seckanu šunku, kornišone, papriku i mladi luk. Promešajte, pa dodajte pavlaku, krem sir i majonez. Posolite i pobiberite, pa sve lepo promešajte. Tepsiju obmotajte providnom folijom, pa poređajte 3 komada torta hleba. Zatim premažite nadev, pa opet tost i tako dok ne utoršite sve sastojke. Poslednji red neka bude hleb. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Pomešajte majonez i krem sir, pa premažite slanu tortu koju ste izvadili iz kalupa. Ukrasite po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)