Foto: Printscreen/Youtube/INTHEKITCHENWITHELISA

ZA SVE PRILIKE

SLANU TORTU SA HLEBOM I RUSKOM SALATOM SVAKA DOMAĆICA MORA DA NAPRAVI: Gotova je OČAS POSLA, a recept DOMINIRA

Izutetno je ukusna, a možete da je služite i za ručak ili večeru

Objavljeno: 20.08.2023. 12:30h > 12:32h

Slane tortese uglavnom služe na slavama i za praznike, jer svojim ukusom, ali i izgledom ulepšavaju svaku trpezu.

Recepti za slane torte postaju sve popularniji i za svakodnevne oborke, pogotovo kada su vrućine, jer se uglavnom lako spremaju i često ne zahtevaju da palite šporet.

Stvar ukusa vam danas predlaže da napravite slanu tortu sa tost hlebomi ruskom salatom. Izutetno je ukusna, a možete da je služite i za ručak ili večeru.

Sastojci:

200-250 g praške šunke

10-15 kornišona

1 crvena paprika

5-7 mladog luka (beli deo)

4 jajeta

200 g kisele pavlake

300 g krem sira sa začinskim biljem

3 velike kašike majoneza

15 kriški tost brašna

Za dekoraciju:

300 g krem sira sa začinskim biljem

2 velike kašike majoneza

krastavac

paradajz

mladi luk (zeleni deo)

Priprema:

​Jaja skuvajte, pa ih izrendajte. U posudu dodajte i seckanu šunku, kornišone, papriku i mladi luk. Promešajte, pa dodajte pavlaku, krem sir i majonez. Posolite i pobiberite, pa sve lepo promešajte. Tepsiju obmotajte providnom folijom, pa poređajte 3 komada torta hleba. Zatim premažite nadev, pa opet tost i tako dok ne utoršite sve sastojke. Poslednji red neka bude hleb. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Pomešajte majonez i krem sir, pa premažite slanu tortu koju ste izvadili iz kalupa. Ukrasite po želji.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)