Foto: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic

probajte već danas

NAPRAVITE CARSKU PITU PO ORIGINALNOM RECEPTU: 1 sastojak PRAVI RAZLIKU, odmah ćete je OSETITI

E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu

Objavljeno: 20.08.2023. 10:49h > 10:52h

Kada dođe vikend, mnoge domaćice nemaju ideju šta bi spremale za doručak i čime bi najviše obradovale ukućane.

E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu.

I to ne običnu, već onu po originalnom receptu i sa kukuruznim brašnom.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci:

3 jaja

300 g kukuruznog brašna

200 g pšeničnog belog brašna

200 ml jogurta

200 g tvrdog sira

3 kašike ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1/2 kesice praška za pecivo

nekoliko šnita iseckane šunke

dva kornišona

origano

so, biber

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Pre svega dobro zagrejte rernu.

U većoj činiji ulupajte jaja pa im dodajte jogurt i ulje, a potom i suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Dobro promešajte varjačom.

U međuvremenu iseckajte što sitnije možete kornišone i šunku, a i izmrvite sir. Možete ih sjediniti u jednoj činiji, zajedno sa solju, biberom i origanom.

Obe činije spojite i lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem i sipajte carsku pitu. Pecite od 30 do 40 minuta na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)