OVO NISTE ZNALI
EVO ŠTA SE DESI SVINJSKOM MESU KADA U NJEGA UBACITE ŠLJIVE I PARADAJZ: Pogledajte samo ŠTA ĆE NASTATI!
Recept za svinjsko meso kakav nikad niste videli
Ideja za ručak nikad dosta, a ako volite da eksperimentišete u kuhinji i da isprobavate vrhunsku hranu onda vam predlažemo ovaj recept. U pitanju je svinjsko meso koje se puni suvim šljivama i sušenim paradajzom.
Obično u restoranima možete da isprobate ovako neobične kombinacije, ali lako je da napravite i kod kuće. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i sigurni smo da će vam se dopasti. Kao prilog vam predlažemo prženi krompir sa sirom koji se topi.
Sastojci:
700 g svinjskog mesa
2 kašike ulja
2 kašičice senfa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice bibera
1 kašičica mlevenog đumbira
1/2 kašičice tucane paprike
2 kašike soja sosa
sok od limuna
200 g suvih šljiva
200 g sušenog paradajza
Za krompir:
6 krompira
1 kašičica putera
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
80 g tvrdog sira
Priprema:
Svinjsko meso zasecite kao šnicle (ali ne do kraja, jer meso mora da bude u komadu) i stavite ga u posudu. U drugoj posudi pomešajte ulje, so, šećer, biber, tucanu papriku, mleveni đumbir i senf. Dobro promešajte, pa sipajte soja sos i sok od limuna i dobro promešajte.
Prelijte meso i lepo utrljajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih pola sata do sat vremena. Suve šljive natopite vodom i ostavite 10 minuta, a onda isecite sušeni paradajz. Tepsiju obložite aluminijumskom folijom, pa preko stavite pek papir. Stavite meso u tepsiju, a proreze napunite suvim šljivama i sušenim paradajzom.
Umotajte meso u pek papir, a zatim i u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Stavite krompir u komadu da se kuva. Kada omekša isecite ga na četvrtine, pa poređajte u tiganj u kojem ste istopili puter, ulje i slatku papriku.
Posolite krompir i pospite belim lukom u prahu i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Pred kraj pospite sirom i ostavite da se otopi. Meso izvadite iz folije i pek papira i pecite još 10-15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)