Svinjetina, ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

OVO NISTE ZNALI

EVO ŠTA SE DESI SVINJSKOM MESU KADA U NJEGA UBACITE ŠLJIVE I PARADAJZ: Pogledajte samo ŠTA ĆE NASTATI!

Recept za svinjsko meso kakav nikad niste videli

Objavljeno: 19.08.2023. 18:35h

Ideja za ručak nikad dosta, a ako volite da eksperimentišete u kuhinji i da isprobavate vrhunsku hranu onda vam predlažemo ovaj recept. U pitanju je svinjsko meso koje se puni suvim šljivama i sušenim paradajzom.

Obično u restoranima možete da isprobate ovako neobične kombinacije, ali lako je da napravite i kod kuće. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i sigurni smo da će vam se dopasti. Kao prilog vam predlažemo prženi krompir sa sirom koji se topi.

Sastojci:

700 g svinjskog mesa

2 kašike ulja

2 kašičice senfa

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice šećera

1/2 kašičice bibera

1 kašičica mlevenog đumbira

1/2 kašičice tucane paprike

2 kašike soja sosa

sok od limuna

200 g suvih šljiva

200 g sušenog paradajza

Za krompir:

6 krompira

1 kašičica putera

1 kašičica slatke paprike

1/2 kašičice belog luka u prahu

80 g tvrdog sira

Priprema:

Svinjsko meso zasecite kao šnicle (ali ne do kraja, jer meso mora da bude u komadu) i stavite ga u posudu. U drugoj posudi pomešajte ulje, so, šećer, biber, tucanu papriku, mleveni đumbir i senf. Dobro promešajte, pa sipajte soja sos i sok od limuna i dobro promešajte.

Prelijte meso i lepo utrljajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih pola sata do sat vremena. Suve šljive natopite vodom i ostavite 10 minuta, a onda isecite sušeni paradajz. Tepsiju obložite aluminijumskom folijom, pa preko stavite pek papir. Stavite meso u tepsiju, a proreze napunite suvim šljivama i sušenim paradajzom.

Suve šljive, ilustracijafoto: Profimedia

Umotajte meso u pek papir, a zatim i u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Stavite krompir u komadu da se kuva. Kada omekša isecite ga na četvrtine, pa poređajte u tiganj u kojem ste istopili puter, ulje i slatku papriku.

Posolite krompir i pospite belim lukom u prahu i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Pred kraj pospite sirom i ostavite da se otopi. Meso izvadite iz folije i pek papira i pecite još 10-15 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)