PRAVA POSLASTICA
OVOM KOLAČU IZ DETINJSTVA NIKO NE MOŽE DA KAŽE NE: Najprostiji RECEPT za RUSKE KAPE koje nemaju KONKURENCIJU
Zato evo jednostavnog recepta za ruske kape, koji će vas podsetiti zašto ovom kolaču nikada ne može opasti reputacija
Ruske kape su slatki biseri tradicije. Kolač koji je uvek prisutan kada su u pitanju porodična okupljanja i kome se svi uvek ponovo obraduju.
Ukusna kora i bogat fil u kombinaciji sa čokoladom, kolač je kome niko ne bi odoleo.
Zato evo jednostavnog recepta za ruske kape, koji će vas podsetiti zašto ovom kolaču nikada ne može opasti reputacija.
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 (male šoljice za kafu) ulja
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g margarina
100 g kokosa
100 g čokolade za mesnju
3 kašike ulja
Priprema:
Jaja mutite dok ne postanu penasta, zatim u njih dodajte šećer. Mutiti dok se lepo ne sjedini. Zatim, pomešajte brašno, prašak za pecivo, ulje i na samom kraju kakao. Spojite ovu mešavinu sa jajima i dobro umutite.
U obloženi pleh ravnomerno sipajte smesu i pecite je na 200 stepeni. Kada bude gotova, ostavite je da se ohladi.
Od jednog litra mleka odvojite dva decilitra i u njemu razmutite brašno. U preostalo mleko dodajte šećer i stavite ga na šporet da provri. Kada mleko provri dodajte razmućeno brašno i kuvajte dok fil ne postane gust. Fil zatim ostavite da se dobro ohladi. U ohlađeni fil dodajte izmiksani margarin.
Iz kore, okruglom modlom, izvadite male valjke i prepolovite ih. Filom namažite jednu polovinu i spojite sa drugom, da izgleda kao mala torta. Premažite okolo i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu sa uljem i kašičicom prelijte jedan vrh kolača.
Uživajte u ovim ukusnim poslasticama.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)