zapišite
DŽIGERICU OD SADA VIŠE NEĆETE POTAPATI U MLEKO: Samo OVAJ SASTOJAK će joj dati MEKOĆU
Ali, postoji još jedan trik koji džigericu čini još ukusnijom i zahvaljujući njemu imaće lepu koricu
Ono što već svi znaju jeste da se džigerica potapa u mleko jer će tako biti mekše i ukusnije.
Ali, postoji još jedan trik koji džigericu čini još ukusnijom i zahvaljujući njemu imaće lepu koricu.
Reč je o sastojku koji skoro svi imaju kod kuće i koji je poprilično jeftin, piše Stvar Ukusa.
Da biste napravili ukusnu džigericu potrebno je da jednu kašičicu sode bikarbone pomešate sa vodom i da meso potopite u tu smesu nekih sat vremena.
Osušite meso i ispržite.
Prijatno!
Isprobajte i recept za džigericu:
POTREBNI SASTOJCI:
pileća džigerica - 500 g
so
biber
crni luk, tri glavice
brašno
suvi začin
ulje - za prženje
PRIPREMA:
Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite i dodajte malo bibera, a zatim uvaljajte u brašno i suvi začin. Ulje zagrejte na jačoj temperaturi, ali pazite da džigericu pržite na srednjoj, kako ne bi dobila šmek koji želite da izbegnete. Dodajte luk nakon deset minuta, isečen na rebarca, poklopite i pržite još sedam minuta. Pri kraju prženja, sklonite poklopac i pojačajte vatru na kratko.
PRIJATNO!
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Stvar ukusa/Najžena)