Foto: Printscreen YouTube/Recepttura

Za praznk

SAMO SUTRA SMETE JESTI RIBU, OSTATAK POSTA MORA BITI NA VODI: Evo šta može biti na JELOVNIKU za PREOBRAŽENJE

Najlepša i najukusnija riba koju možete jesti za Preobraženje

Objavljeno: 18.08.2023. 20:11h

Lignje za prženje ucelo možete koristiti i sveže ali i tek odmrznute, piše Lepa & Srećna. Takođe, možete koristiti i gril tiganj, ali onda nije potrebno ulje, već samo premažite lignje uljem pre prženja.

Evo šta možete jesti za praznik Preobraženje:

foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Sastojci:

  • 1 pakovanje lignji (očišćenih)
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • beli luk
  • peršun
  • opciono limun
foto: Printscreen YouTube/Kuh Poh

Priprema:

Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac. Okrenite lignje i ponovo poklopite tiganj pa vratite na vatru.

Povremeno podižite poklopac da izađe para, a kad sva tečnost od lignji uvri, dopržite ih na tišoj vatri da budu rumene. Još vruće pospite solju i biberom, dodajte seckani peršun i beli luk, promešajte, poklopite i čuvajte na toplom do služenja.

Drugi način: oceđene lignje posolite, pobiberite, pospite sokom limuna i ostavite desetak minuta pa pržite na gore navedeni način.

Služite sa barenim krompirom i blitvom.

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša:

(Espreso/ Lepa & srećna)