Za one koji poste
ISPOHUJTE RIBU DA NE UPIJE GRAM MASTI: Em UKUSNA em ZDRAVA, zamenite BRAŠNO OVIM SASTOJKOM (RECEPT)
Srbi nemaju običaj da često jedu ribu, obično je ona na meniju kada je post ili neka slava
Riba nije komplikovana za pripremu i ne treba puno vremena, ali ipak postoje trikovi koji mogu da je učine još boljom. Bez obzira što je masna, ljudi najviše vole pohovanu ribu, pa u nastavku teksta pročitajte kako da je napravite da bude savršeno hrskava i da ne upije puno ulja.
Srbi nemaju običaj da često jedu ribu, obično je ona na meniju kada je post ili neka slava. Tada se domaćice trude da je naprave što ukusnije, a uglavnom je pohovana svačiji izbor.
Da ne bi bila masna u pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.
Sastojci:
- 200 gr gustina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 800 g fileta ribe
Priprema:
- U posudi pomešajte gustin, so, biber, beli luk, slatku paprike i još neki začin ako želite.
- Uvaljajte ribu po izboru i pržite u dobro zagrejanom ulju.
- Bitno da je da bude veća količina ulja kako bi riba "plivala" u istom.
VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša:
(Espreso/ Stvar ukusa)