Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
vojvođanski doručak
OVAKO VOJVOĐANKE PRAVE ČUVENE KVAŠENICE: Ako im dodate SUSAM ukus će vas OBORITI SA NOGU
Ovako Vojvođani prave kvašenice
Objavljeno: 16.08.2023. 22:53h
Marija Marković
Odlične za doručak, neki ih zovu prženice, a vojvođani kvašenice!
Sastojci
- 1 hleb
- 3 jajeta
- 100 ml mleka
- ulja za prženje
Priprema
Hleb, star 1-2 dana, iseći na parčiće. Jaja ulupati viljuškom u dublji tanjir i dodati mleko. Kriške hleba umočiti u ulupana jaja sa mlekom i stavljati u tiganj sa dobro zagrejanim, vrelim uljem. Pržiti sa obe strane po minut, samo da lepo požute i vaditi u posudu sa ubrusom ili salvetom kako bi upile višak masnoće.
SAVET: U jaja možete dodati i susam i u njega takođe uvaljati hleb.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Recepti.com)