PREUKUSNO
NAJMEKŠE PALAČINKE UZ SAMO 1 SASTOJAK: Šokiraćete se kada čujete O ČEMU JE REČ, ali verujte da RADI
Recept za mekane palačinke
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli ovu poslasticu. Postoji li išta bolje od mekanih palačinki koje uz vaš omiljeni fil postaju desrt iz snova.
Ukoliko smatrate da ste majstor za njihovu pripremu isprobajte i ovaj jedan "tajni" sastojak pomoću koga će biti jos ukusnije.
Za najfinije palačinke ne morate ništa promeniti od sastojaka u smesi, već je reč o onome na čemu pečete palačinke.
Palačinke će biti još finije ako ih pripremate na ulju u kojem se prethodno pržila slanina.
Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus.
Najbolje će biti ako koristite sveže ulje od prženja, znači da jednostavno iz tiganja izvadite prženu slaninu, izlijete višak ulja i ulijete smesu za palačinke, kao što to i inače radite. A možete koristiti i ulje koje je odstajalo u frižideru jer se ono nakon korišćenja može držati u frižideru do mesec dana, samo je bitno procediti ga pre stavljanja u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane, prenosi Zadovoljna.rs
Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama naročito neodoljiv ukus, pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stil)