Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja
tajne velikih majstora
OVAKO KOMŠIJE MAĐARI SPREMAJU PILETINU: Sočniju niste jeli u ŽIVOTU, za sve je zaslužan omiljeni SRPSKI sastojak
Najukusnija i najsočnija piletina koju ste probali, evo kako je prave komšije
Objavljeno: 15.08.2023. 17:24h
Ivona Jelić
Sočniju piletinu od ove nećete jesti, zbog jedne stvari je fantastično sočna. Na ovaj način je spremaju Mađari, a znamo da su oni eksperti za recepte sa mesom koje nije sa roštilja.
Možete je spremiti za ručak, večeru, stvarno je idealna za bilo koje doba dana, i od svega najbitnije, savršeno je sočbna:
Sastojci:
- 3 paprike
- 400-500gr. paradajza
- 100ml. belog vina
- 200ml. vode
- Začini: so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber.
- 1kg piletine
- 150-200gr dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- Po vašem ukusu možete dodati 1-2 kašike senfa.
Priprema:
- Piletinu usolite i dodajte joj začine po želji i ostavite je u frižideru da upije sve začine. Zatim u tiganju propržite slaninu.
- Izvadite slaninu na tanjir, a u masnoći koja je ostala iza nje dinstajte crni luk i šargarepu, a potom dodajte paprike, a onda i paradajz pa sve dinstajte dok se ne napravi sataraš.
- Dodajte beli luk i piletinu. Dodajte vino i vodu i ostavite da se sve krčka dok se piletina ne raspadne.
- Dodajte slaninu i svež peršun. Sve dinstajte još malo i poslužite toplo.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Stil)